A villámolvasásról egyszerűen

Nem megy a tanulás? Nyelvvizsgára készülsz? Sok anyagot kellene gyorsan megtanulnod úgy, hogy aztán emlékezz is rá, használni is tudd? Hogyan lehetne a 21. század tananyag-mennyiségét a múlt évezred magolós, lassú tanulási módszereivel elsajátítani? Sehogy. Erre a problémára megoldás a villámolvasás.

Mi a villámolvasás?

Mindenek előtt: semmi köze a gyorsolvasáshoz, nem kellenek hozzá különleges képességek és Lantos Mihály módszerében nincsen semmi ezotéria. Az alapötlet egyszerű: a könyvet nem az elejétől a végéig elolvassuk, hanem a benne lévő információkat feltérképezzük és feldolgozzuk. (Bővebben itt írjuk le a folyamatot.) Ehhez segítségünkre van az agy azon tudományosan elismert de mégsem általánosan ismert képessége, hogy a periférikus látómezőbe került információkat egyből a tudattalanba mentjük. (Ha ezt nem érted vagy nem hiszed el, ide kattintva tudsz bővebben utánaolvasni) Illetve a Lantos-féle villámolvasás számos modern tanulástechnikai módszer tanítását is tartalmazza, amelynek célja, hogy megtanuljon a jelentkező játékosan, élvezettel tanulni.

A saját történetem

Én sem szerettem tanulni. Sőt, igazából gyűlöltem az iskolát - mert nem voltak sikerélményeim. Kerültem is, amennyire csak tudtam és amint lehet abba is hagytam. Aztán úgy hozta az élet, hogy meg kellett mégis írnom az elérhetetlennek tűnő főiskolai felvételit. Remegtem tőle! Rengeteg küszködés után sikerült! De ott, az ELTE Pedagógia-szakán eldöntöttem, hogy találok valami olyan tanulási stratégiát, amivel könyebbé tudom tenni a dolgomat. Évek alatt összeállítottam egy rendszert - de ezt már nem csak a saját javamra. Tovább olvasom ->

A villámolvasás tehát egy olyan összetett, komplex tanulásmódszertani rendszer, amely nem csak az olvasásunk sebességét gyorsítja fel, hanem az agyunkat használja ki jobban, az anyagot teszi áttekinthetőbbé és a tanulást igyekszik élvezetessé tenni.

Bizonyítékot szeretnék!

Jogos kérés. Itt egy érdekes kísérlet, amely megmutatja, mennyivel többre képes az agyad, mint gondolnád.  Ezen a linken Magyarország leg(el)ismertebb kétkedőjét, szkeptikusát, Vágó Istvánt lepik meg azzal a technikával, amelyre a villámolvasás módszere is épül. Ha szeretnéd látni, hogyan működik a jobb és a bal agyféltekéd, próbáld ki ezt a feladatot. Sőt, ide kattintva azt is megpróbálhatod, hogy a jobb vagy a bal agyféltekédet használod inkább.

Magával a tanfolyammal kapcsolatban Lantos Mihály több, mint tív éves tapasztalata az egyik garancia. "Ha nem működne a módszer, nem jönnének villámolvasásra egyre nagyobb számban tíz év után is az emberek" - nyilatkozza gyakran erre a kérdésre. Ezen a linken korábbi résztvevők sikertörténeteit tettük közzé, amelyeket a tanfolyam után küldtek Misinek.

Elégedettségmérésünk eredményei

%

"Élveztem a tanfolyamot"

%

"Kiváló oktató"

%

"Jól megértettem"

%

"Másnak is ajánlanám"

Kinek ajánlott a villámolvasás?

Mindenkinek a hasznára válik, akinek nagy mennyiségű információt kell gyorsan elsajátítania akár műszaki, természettudományos vagy humán tárgyakban. Érettségizők, egyetemisták, nyelvtanulók, de a munkájukból eredően sokat olvasók is eredménnyel használhatják.

Szépirodalmat is lehet villámolvasni?

Természetesen igen. De a regény vagy verseskötet ez esetben feldolgozandó adathalmazzá válik és az információkat fogod megjegyezni belőle, de az olvasás élménye elmarad. Ha meg akarod tanulni, használható, ha élvezgetni szeretnéd és elmerengeni rajta, inkább szánd rá az időt.

Meg lehet könyvből is tanulni?

Igen, de nyilván nehezebb és több türelmet igényel egyedül, mint egy tanfolyamon. Lantos Mihály szándékosan úgy írta meg a már több, mint 6000 példányban elkelt "Villámolvasás a gyakorlatban" című könyvét, hogy otthoni tanulásra is alkalmas legyen, de sokan a könyv elolvasása után is beiratkoznak egy tanfolyamra, hogy vezetett gyakorlás során mélyíthessék el tudásukat.

Min múlik, hogy tudok-e majd villámolvasni?

Csak rajtad. A villámolvasás - tanfolyamon Misi megmutatja a módszert, elmagyarázzuk, hogyan működik, tanácsokat kapsz és ha valami nem világos, kérdezhetsz. A tanfolyam végére biztos tudás birtokában és 2-3 feldolgozott könyv tapasztalatával kezdhetsz bele az otthoni gyakorlásba. A villámolvasás nem csodaszer, neked kell gyakorolnod, akár a biciklizést. De ha már jól megy, nagyságrendekkel gyorsabban fogsz haladni és mélyebb lesz a tudásod, mint eddig!

Mit kell hoznom a tanfolyamra?

Csak pár könyvet, lapot, ceruzát... Itt találod a listát, ide kattintva!

 

Mikor vannak a tanfolyamok és mennyibe kerül a jelentkezés?

Általában egy budapesti, belvárosi helyszínen havonta egy tanfolyamot tartunk, ami az indulás napja előtt akár hetekkel betelik, érdemes minél korábban jelentkezni. Az időpontokat, az árakat és a kedvezményeket ide kattintva tudod megtekinteni!

Ha szeretnél tanfolyamot a saját városodban, szívesen segítünk a megszervezésében és még jutalékot is fizetünk a bevételből! (A részletekért kattints ide!)

A gyermekem még fiatal, de szeretném, ha részt venne egy a tanulását segítő tréningen. Ajánlott neki a villámolvasás?

Kisebbeknek egy speciális tanfolyamot tartunk Lépéselőny néven. Itt tudsz bővebben tájékozódni, ide kattintva.

Hol tudok jelentkezni a tanfolyamokra?

Az alábbi gombra kattintva!