Óvodás feladat. Meg tudod csinálni? - Villámolvasás Lantos Mihállyal Magyarország legismertebb oktatójával

Óvodás feladat - de meg tudod csinálni?

A villámolvasás-oktatásban eltöltött valamivel több, mint tizenöt évem alatt az egyik legnagyobb kihívás mindig az volt, hogyan oszlassam el az emberek általános kezdeti kétkedését a módszert illetően. Még az olyan nagy felkészültségű értelmiségiek is csak szájtátva állnak saját agyuk képességei előtt, mint Vágó István...

200 oldal feldolgozása két óra alatt nem a villámolvasás módszerének elsajátításával kezdődik, hanem azzal, hogy egyáltalán elfogadjuk, hogy ez lehetséges. Elkezdjük felfedezni az agyunk döbbenetes képességeit.

Mutatok egy példát, ami talán sokakat gondolkodtat majd el. Ha simán meg tudod oldani a feladatot elsőre, ne is olvass tovább. Ha nehézségeid akadnak egy ilyen "óvodás szintű" problémával, akkor fogadd el, hogy az agyad bizony nem csak egy úton működik. Én pedig majd megtanítalak, hogyan használd a tanuláshoz ezt a két féle működést. De előbb a feladat:

Olvasd el az alábbi szöveget és a szavak színét mondd ki, ne a leírt szavakat!

villamolvasas feladat

Na, képes voltál rá? Pedig csak annyit kértem, hogy mondd meg, milyen színű szavakat látsz magad előtt! Ezt egy óvodás is megoldja, nem?

Pont ez az, hogy nem. A jobb agyféltekéd megpróbálta a színeket mondani, de a bal makacsul ragaszkodott a szavak jelentéséhez. Ezért zavarodtál meg egy ilyen egyszerű feladattól - ezért zavarodunk bele mind.

Ha képessé akarsz válni 200 oldalt feldolgozni 2 óra alatt - de még inkább élvezetesen és tartós eredménnyel, felejtés nélkül tanulni! -, akkor pontosan ezt a képességet kell majd fejlesztenünk. Most megismertettelek az agyad egy olyan mechanizmusával, ami eddig is ott volt benned, de nem tudtál róla vagy nem használtad tudatosan.

Elkészítettem és több, mint tizenöt év munkájával a magyar közönség igényeihez szabtam a módszerem, amellyel ez lehetséges. Lehetsz jó tanuló, ha eddig nem voltál (én is csapnivaló diák voltam a módszer megismerése előtt és csak utána jött a két diploma, amelyet egyszerre csináltam két egyetemen!), képes lehetsz olyan gyorsan olyan sokat megtanulni, amire most még azt mondanád, lehetetlen.

Ha meg tudtad oldani a feladatot gond nélkül - te vagy az ezerből az egy. Ha nem sikerült, de szeretnéd kihasználni a tanulásban az agyad rejtett képességeit, itt tudsz jelentkezni a tanfolyamra:

Kosár
Scroll to Top